Covid19 update: Make FREE use of our listings tool to update your online business information on 50+ platforms in one go.     WATCH NOW

35%

verbeterde ranking

1280

clicks-to-directions

920

clicks-to-call

Crepes en Waffles, een franchiseformule met 100+ vestigingen in 9 verschillende landen, kent een bedrijfssysteem dat voor 90% gestandaardiseerd is. Daarom is het voor Crepes & Waffles uitermate belangrijk om lokale klanten een unieke eetervaring te bieden. Het bedrijf, en het aantal vestigingen, is in korte tijd snel gegroeid. Om het vriendelijke en lokale imago van Crepes & Waffles te behouden werd het noodzakelijk om klanten – via online kanalen snel en eenvoudig – te informeren over de dichtstbijzijnde vestiging.

Ze realiseerden zich echter dat veel van de lokale Crepes & Waffles bedrijfsvermeldingen onjuist of onvolledig waren op talloze online kanalen, zoals Facebook en Google Maps. Zo misten er bijvoorbeeld telefoonnummers, klopte adresgegevens niet en waren de openingstijden van de 184 franchiselocaties niet consistent.

Marino Orlandi, manager van de vestiging in Madrid, besefte dat er geïnvesteerd moest gaan worden in een digitale oplossing die de online zichtbaarheid van Crepes & Waffles zou versterken, zodat hongerige klanten altijd de juiste en volledige bedrijfsinformatie zouden vinden en geen enkele gast meer voor een gesloten deur zou komen te staan.

Uitdaging

De aandacht van hongerige klanten trekken is een flinke uitdaging, want de concurrentie in de horeca is tegenwoordig enorm pittig. Wist je bijvoorbeeld dat 93% van de consumenten meer dan één restaurant overweegt wanneer zij online naar een eetgelegenheid zoeken? En 67% zelfs minimaal drie eetgelegenheden overweegt voordat er een definitieve beslissing wordt genomen? Daar komt bovenop dat consumenten steeds vaker op zoek zijn naar specifieke gerechten en restaurantdetails voordat ze een keuze maken. Maar liefst 76% van de consumenten geeft de voorkeur aan restaurants die uitgebreide bedrijfsinformatie, zoals prijsklasse en het menu, online publiceren.

Aangeboden oplossing & samenwerking  

SO Connect Listings helpt horecabedrijven als Crepes & Waffles bij het beheren van hun bedrijfsinformatie, zoals informatie over gerechten, locaties en contactinformatie, in ons Listings platform. Dit platform stelt hen in staat om eenvoudig en snel bedrijfsinformatie te publiceren op meer dan 50 online kanalen: kaartendiensten, apps, zoekmachines, GPS-systemen en sociale netwerken zoals Google, Apple, Facebook, Bing en Yahoo. Via het Listings platform kunnen horecaondernemingen ook de menukaart publiceren waardoor zij sneller ontdekt zult worden door consumenten die op zoek zijn naar specifieke gerechten, zoals wafels en pannenkoeken.

Behaalde resultaten 

In minder dan een jaar na de start met SO Connect Listings verbeterde Crepes & Waffles haar lokale zoekresultaten met maar liefst 35%. De listings op Google leverde hen per maand gemiddeld 1280 clicks-to-directions en 960 clicks-to-call op.

X