Covid19 update: Make FREE use of our listings tool to update your online business information on 50+ platforms in one go.     WATCH NOW
More positive reviews

Verbeter je ranking met meer positieve reviews

Een betere rating krijgen met positieve reviews: hoe kan dat?

Als u denkt dat online reviews uw bedrijf niet beïnvloeden: Think again. 

Online reviews zijn de sleutel tot je online reputatie: door positieve reviews te krijgen en door ze op de juiste manier te beantwoorden, zullen potentiële gasten eerder geneigd zijn jouw restaurant te kiezen dan die van je  concurrenten. Je zaak zal meer en meer geloofwaardigheid krijgen – en dit  leidt tot meer omzet.

Dat is nog niet alles: het is bewezen dat meer en betere reviews ook een cruciale rol spelen in je online zichtbaarheid. Zoekmachines belonen met name de hoevelheid, de kwaliteit en de recentheid van reviews. Dat betekent dat je je online reviews voortdurend moet monitoren en – en je gasten moet aanmoedigen om nieuwe beoordelingen te schrijven.

Maar hoe?

1. Vraag om beoordelingen

Positieve beoordelingen zijn goud voor uw bedrijf, en daarom moet je er achteraan. Helaas, terwijl de kans dat een ontevreden gast negatieve feedback van uw bedrijf geeft groot is, is de kans kleiner dat tevreden klanten spontaan een recensie achterlaten, tenzij je ze erom vraagt. Uit een BrightLocal-onderzoek blijkt dat als je gasten simpelweg vraagt om uw locatie te beoordelen, 68% van hen dit ook daadwerkelijk zal doen. Dus, waarom niet vragen?

2. Creeer een perfecte gastebeleving

Maak de ervaring van je gasten onvergetelijk. Wees uiterst zorgvuldig in het voldoen aan de behoeften van je gasten, praat met hen en zorg ervoor dat je weet waar ze behoefte aan hebben. Wanneer je goede service biedt, zal het veel gemakkelijker zijn om positieve beoordelingen te krijgen.Motiveer ook je medewerkers om zichzelf te blijven verbeteren, door zowel de positieve als de negatieve feedback met hen te delen. 

3. Maak van een negative review iets positiefs.

Alhoewel positieve recensies natuurlijk enorm belangrijk zijn voor je zaak, vergeet niet dat ook negatieve reviews een gunstig effect hebben op je geloofwaardigheid.  95% van de consumenten neemt een product of dienst met uitsluitend positieve beoordelingen niet serieus. Dit geldt ook voor restaurants.  Dat komt omdat ze een te eenzijdig beeld krijgen van het product of de dienst, en je minder snel zullen vertrouwen. Ook het lezen van negatieve recensies helpt om een realistischer beeld te schetsen. 

4. Wees niet opdringerig!

Het is goed om recensies te vragen, maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier doet. Vermijd pop-ups, massale e-mails en elke andere onpersoonlijke benadering. Probeer echt en authentiek te zijn voor je merk. De beste manier om recensies te vragen is het sturen van een e-mail of sms direct nadat de gast uw pand heeft verlaten. Dan is de klant het gelukkigst, want de herinnering aan de geweldige service die u heeft geleverd, is nog steeds vers. Voeg een call-to-action toe (bijvoorbeeld: ‘Hoe denkt u dat we dat hebben gedaan’, ‘Klik hier om een review achter te laten’) met een directe link naar uw review pagina. Het zal gemakkelijk en snel voor hen zijn om positieve feedback achter te laten, en uw algemene rangschikking zal vlak voor uw ogen toenemen.

5. Gebruik een review management tool

Nu weet je hoe belangrijk online reviews voor uw bedrijf zijn. En je weet dat het cruciaal is om deze voortdurend te monitoren en erop te reageren om uw online reputatie hoog te houden. Dat is precies de reden waarom we Reviews voor horecabedrijven hebben ontwikkeld. Hiermee kun je al je beoordelingen volgen en beantwoorden vanaf één platform. Stel je voor: al je Google, TripAdvisor, Yelp en nog veel meer reviewsites in één eenvoudig dashboard. Ook het Review Request proces is volledig geautomatiseerd. Kunt je zich voorstellen hoeveel tijd je kunt besparen?

More to explore

X