Covid19 update: Make FREE use of our listings tool to update your online business information on 50+ platforms in one go.     WATCH NOW
rawpixel-415585-unsplash (2)

Hoe gasten je zaak kiezen: 3 belangrijke factoren

Hoe kiezen gasten je zaak: 3 factoren.

Hoe kies je zelf een restaurant? Bepaald de gelegenheid de locatie? Of is de kwaliteit van het eten en drinken een belangrijke factor? Zijn service, sfeer en locatie niet ook belangrijk? Of kies je voor Michelin-sterren of recensies van critici? Heeft een collega of vriend tussen neus en lippen door een nieuw hip tentje aangeraden? Of we ons er van bewust zijn of niet, we hebben allemaal zo onze redenen om voor een restaurant te kiezen.

We kunnen er over doorpraten, maar we zijn het waarschijnlijk eens dat rekening houdend met alle factoren, dat de beste manier om door gasten gekozen te worden is om goed eten en goede service te bieden. Het is vrij universeel dat we niet van slappe groenten en onbeleefd personeel houden. Maar er zijn een aantal specifieke factoren die een rol spelen bij de ‘waar eten we vanavond’ beslissing die niet zozeer met wat er in je zaak gebeurt te maken hebben. Door deze factoren te kennen – en goed te benutten – zullen  je reserveringen aanzienlijk toenemen.

Lees hieronder de belangrijkste houvast die mensen gebruiken om hun volgende restaurantreservering te maken en ontdek hoe ze de uitverkorene van al uw concurrenten kunnen zijn.

Locatie

Mensen kiezen vaak voor een restaurant waar ze naartoe kunnen fieten, lopen, of een taxi naar ote te pakken. Wanneer je uit eten gaat wil je vaak een drankje drinken, dus moeten rijden kan dan in de weg lijken te staan van een gezellige avond.

Ooit hielp de Gouden Gids mensen met het uitzoeken van een leuk buurtrestaurant. Nu, met de implementatie van smartphones en GPS, is dit een job geworden voor zoekmachines. Mensen Googlen ‘Mexicaans restaurant’ en, op basis van hun locatie, krijgen ze een complete lijst van alle nabijgelegen Mexicaanse restaurants. Het was nog nooit zo eenvoudig!

Google is echter niet helemaal neutraal: de zoekresultaten worden niet alleen gerangschikt op basis van een echt nabijheidsprincipe, maar er spelen ook een aanzienlijk aantal factoren een rol in het proces waarmee Google zijn rankschikking bepaald. Hier meer over in een ander blogartikel: Hoe bepaalt Google welk restaurant bovenaan de lijst staat?

Beoordelingen van gasten

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Mensen vertrouwen op online reviews.
Als je een goede online reputatie wit creeeren voor je restaurant, is het een goed idee om reviews aan gasten te vragen. Volgens onderzoek leest 91% van de consumenten regelmatig online reviews, terwijl 84% net zo veel op reviews vertrouwt als op persoonlijke aanbevelingen.

Omdat je nu het belang van online beoordelingen voor je restaurant begrijpt, snap je nu ook dat je een proces moet makencreëren dat gasten aanmoedigt om beoordelingen achter te laten – het verminderen van het aantal negatieve beoordelingen en het vehogen van de positieve beoordelingen, en natuurlijk het hoog houden van de algehele kwaliteit helpt hierbij.

Sfeer

De sfeer – tenzij je alleen een snel hapje eet bij een drive-through – is belangrijk. Logischerwijs hangt het af van de gelegenheid: voor een aangename tijd met vrienden is een plek met muziek ideaal; voor een zakelijke bijeenkomst heb je een rustigere plek nodig, bij voorkeur in een meer besloten sfeer.

Er zijn echter ook diensten in het restaurant die je je gasten kunt aanbieden om ze écht het gevoel te geven dat ze nergens in ontbreken, zoals bijvoorbeeld WiFi en mobiele telefoonopladers. Zorg ervoor dat je restaurant is voorzien van een veilige gratis verbinding om je gasten de beste ervaring te geven, of ze nu even binnenkomen voor een koffiepauze of een uitgebreide zakelijke afspraak.

Heb je nog geen sociale wifi in uw restaurant? Of heb je wel sociale wifi maar heb je er nog geen volwaardige marketingmachine van gemaakt? Lees hier meer over Guest Marketing via Sociale Wifi.

More to explore

X