Hoe je de spam-box vermijd en succesvolle mails naar gasten stuurt
Het kans oms gebeuren dat je ineens veel minder reacties op je mails krijgt of dat je open rate drastisch is gedaald zonder duidelijke verklaring. Maak je geen zorgen, je gasten houden nog steeds van je. Ze hebben je mail niet in de inbox ontvangen.
Deliverability is een groeiende zorg binnen e-mailmarketing: momenteel komt één op de zes berichten die wereldwijd worden verstuurd niet in de inbox terecht. Als je dit probleem niet aanpakt, zul je tijd besteden aan het maken van geweldige inhoud die nooit de ogen van je lezers zal bereiken. Wat heeft het dan nog voor zin?
Geen stress: we gaan je helpen. In dit blogartikel leggen we uit waarom je e-mails niet rechtstreeks in de inboxen van de ontvangers worden afgeleverd en hoe je dit kunt vermijden – zodat je kunt voorkomen dat je geweldige inhoud verspild raakt.Your guests want to read you. But they need to receive your newsletter first!
Waarom bereiken mijn e-mails de inbox niet?
De reden hiervoor zijn de zogenaamde Spamfilters. Spamfilters zijn programma’s die meerdere criteria gebruiken om te bepalen of een e-mail spam is. Spamfilters zijn eigenlijk je vriend: ze helpen je om de inboxen van jezelf en je contacten schoon te houden van vervelende mailtjes (momenteel is 59% van alle e-mails die wereldwijd worden verstuurd spam!), waardoor er ruimte ontstaat voor je waardevolle berichten.
Maar spamfilters zijn niet menselijk, ze hebben niet de mogelijkheid om een tekst binnen zijn context te analyseren. Ze gebruiken strikte protocollen om spam-indicatoren te identificeren, zodat ze soms ook jouw goede e-mails markeren.
Hier zijn enkele nuttige tips om spamfilters te vermijden – en je e-mails met succes naar de Inboxen van je gasten te sturen.
1. Stuur je e-mails altijd vanuit je eigen domein
Gebruik geen gratis e-mailadressen zoals @gmail.com of @yahoo.com om je bedrijfse-mails te versturen. Maak in plaats daarvan je eigen domein aan en link het naar je website. Spamfilters besteden veel aandacht aan wie de afzender is en of het een betrouwbaar domein is. Zorg er ook altijd voor dat je website actief is!
Tip: probeer je afzenderadres te personaliseren. Gebruik voor je “van” veldnaam een betrouwbare, betere, zo niet persoonlijke, naam. Bijvoorbeeld: Kathy@yourdomain.com.
2. Verifieër je domein
Er is nog een stap verder die je kunt zetten om de deliverability van je e-mails te verbeteren: de domeinauthenticatie. Door je domein te valideren, help je Spam filters je bulkmailing te tolereren en dus door te laten.
3. Wees kritisch op de inhoud van je berichten
Afgezien van de hierboven vermelde technische aspecten, is de belangrijkste reden waarom sommige e-mails waarschuwingen met spamfilters verhogen, dat ze spam-achtige inhoud bevatten.
Spamfilters controleren altijd je inhoud: in het bijzonder letten ze nauwlettend op specifieke woorden of zinnen die ze met spam associëren.
Hier vindt u een lijst met nuttige tips om spaminhoud te vermijden bij het schrijven van e-mails – en het risico te beperken dat je in de verkeerde map terechtkomt.
- Vermijd dubieuze uitdrukkingen, zoals “Klik hier!” of “Dit is geen spam! Deze zijn meestal opgenomen in de communicatie over miraculeuze dieetpillen en hoe je in 5 minuten 1 miljoen dollar kunt verdienen. Dus het is zeker niet jouw geval.
- Gebruik geen ALLE GECAPITALISEERDE WORDS in uw onderwerpregel of inhoud. HET VOELT ALSOF JE SCHREEUWT!
- Vermijd het schrijven van tekst in rode en andere luide kleuren.
- Gebruik geen overdreven uitroeptekens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Beperk spammy type woorden en symbolen, zoals “gratis”, “uitverkoop” of “$”.
- Stuur relevante inhoud, die je lezers verwachten. Anders zullen ze je als spam markeren.
- Houd de lengte redelijk. Dat betekent ongeveer 20 regels voor uw lichaamskopie en 35 tot 50 tekens voor uw onderwerpregel. Dat kan variëren afhankelijk van het doel van uw e-mail; houd er in het algemeen rekening mee dat spamfilters niet van te lange e-mails houden.
- Neem niet te veel afbeeldingen op in je mail. Het is goed om je bericht op te leuken met foto’s, maar probeer dat niet te overdrijven. Beelden belasten niet alleen de grootte van uw e-mailbestand, waardoor het voor je lezers moeilijk is om te laden, maar ze worden ook gezien als lege ruimten door spamfilters. Dus ook een afbeelding maken van je uitnodiging voor een evenement is af te raden. Typ in plaats daarvoor je inhoud netjes uit. Een plaatje gebruiken om tekst weer te geven is funest.
- Controleer je links. Zorg er altijd voor dat je alleen gerenommeerde domeinen koppelt die je lezers naar betrouwbare sites leiden.
4. Houd je database netjes
Last but not least: het is absoluut noodzakelijk dat je regelmatig je lijst met contactpersonen bijwerkt en deze opruimt van onbestelbare en inactieve adressen. Als je bij een eerste verzending ziet dat een mail niet aankomt, verwijder deze dan uit je lijst en stuur niet nogmaals naar dat adres.