Covid19 update: Make FREE use of our listings tool to update your online business information on 50+ platforms in one go.     WATCH NOW
Closed-for-Christmas-e1542162169363

Vergeet je openingstijden tijdens de feestdagen niet

Listings voor lokale bedrijven: vergeet je openingstijden tijdens de feestdagen niet

Dit is waarom je aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen moet instellen

Laten we eerlijk zijn: de feestdagen zijn chaotisch voor iedereen – zowel voor consumenten als bedrijven. Tijdens deze drukke periode alle ballen in de lucht houden is makkelijker gezegd dan gedaan. De kleine details worden al snel vergeten, zoals het updaten van je openingstijden tijdens de feestdagen. Toch wil je als ondernemer graag voorkomen dat je klant voor een gesloten deur komt te staan. Zeker wanneer je klant de tijd heeft genomen de openingstijden vooraf te controleren. 

In een onderzoek over listings van lokale bedrijven uit 2018 werd consumenten gevraagd om welke reden zij het vertrouwen in een bedrijf verliezen bij het zoeken naar informatie op internet. Meer dan 50% van hen gaf aan dat de door onjuiste openingstijden het vertrouwen in een bedrijf verliezen. Een belangrijke reden dus om je openingstijden op alle belangrijke platforms up-to-date te houden tijdens de feestdagen.

Niet schrikken, dat klinkt ingewikkeld, maar dat valt best wel mee. Wij laten je zien hoe je de openingstijden kunt aanpassen op 4 belangrijke platforms: Google, Yelp, Apple en Facebook. 

Aangepaste openingstijden op Google Mijn Bedrijf 

Ga naar de inlogpagina van Google Mijn Bedrijf en ga vervolgens naar de tab ‘Informatie’. Scroll naar beneden om je opgegeven openingstijden te bekijken. Klik nu op het potloodicoontje om deze te bewerken. Hier kun je aangeven op welke dagen je open en gesloten bent tijdens de feestdagen. Voor de dagen dat je open bent kun je aangeven wat de exacte openingstijden zijn.

Aangepaste openingstijden op Yelp

Op Yelp log je in via biz.yelp.nl en ga je vervolgens naar ‘Jouw bedrijf’. Kies in het linkermenu ‘Bedrijfsinformatie’ en scroll naar beneden voor je openingstijden. Ook op Yelp kun je zowel reguliere als aangepaste openingstijden opgeven. Klik op ‘aangepaste openingstijden toevoegen’ om je openingstijden voor de feestdagen aan te passen. 

Hoe zit het met listings op Facebook en Apple?

Facebook en Apple, twee andere grote platforms voor bedrijfsvermeldingen, hebben helaas geen optie om aangepaste openingstijden door te geven. Je zult het handmatig moeten aanpassen. Lees verder om te zien hoe je dat doet. 

Als je naar je bedrijfspagina op Facebook gaat, ga je naar ‘Instellingen’ en klik je vervolgens op ‘Pagina-informatie’ om je huidige openingstijden te bekijken. Tijdens de feestdagen zul je hier dus handmatig je openingstijden moeten bijwerken. Vergeet vervolgens niet om deze na de feestdagen weer in te stellen op de reguliere openingstijden. 

Hetzelfde geldt voor Apple. In Apple Maps Connect kun je geen speciale openingstijden instellen, maar je kunt wel inloggen en de openingstijden bewerken. Je zult dus ook hier je openingstijden tijdens de feestdagen handmatig moeten aanpassen en deze vervolgens weer terug moeten zetten naar de reguliere openingstijden. 

En wat als ik op meerdere platforms aangepaste openingstijden moet instellen?

Het bijwerken van je openingstijden op meerdere platforms kan best een tijdrovende klus worden. Niet alle platforms kennen een optie om aangepaste openingstijden door te geven. Om je openingstijden op Google aan te passen kun je inloggen en simpelweg de openingstijden voor bijvoorbeeld Tweede Kerstdag en Oudjaarsdag doorgeven. 

Helaas hebben, zoals je inmiddels al weet, niet alle platforms het zo makkelijk gemaakt, Facebook en Apple bijvoorbeeld. Bovendien is de kans groot dat je het overzicht kwijtraakt. Waar heb ik nu wel en waar nog niet de juiste openingstijden doorgegeven? Voor je het weet ben je uren kwijt om alles op orde te krijgen. Wist je dat er jaarlijks naar schatting 10,3 miljard aan omzet verloren gaat door onvolledige of onjuiste informatie van bedrijfsgegevens online? Dat wil jij uiteraard voorkomen. 

Begint het te duizelen? Wij staan voor je klaar

Als onderdeel van onze SO Connect Listings service (die je bedrijfsvermelding op verschillende platforms, waaronder Google, Yelp, Facebook en Apple up-to-date houdt) werken we de aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen voor je bij. Dus zie je het niet zitten hier zelf tijd in te steken? Neem dan direct contact op. Wij beheren graag je bedrijfsvermeldingen het hele jaar door, ook tijdens de feestdagen. 

More to explore

X